Otevřít seznam měst

V Hořovicích družstva, v Olomouci ve finále pak dražba a sedla pro vítěze



Letošní ročník Českého skokového poháru pomalu, ale jistě spěje ke svému vrcholu. Deset vítězů Velkých cen již známe. Jedenáctý, při hořovické Velké ceně, vyskočí na stupně vítězů v neděli 13.září. Pak už se veškerá pozornost jezdecké veřejnosti bude ubírat pouze jedním směrem.......

Poprvé v historii ČSP bude pohárové finále hostit areál ESC Olomouc. Tam již přípravy na pohárový mítink vrcholí. Dolaďuje se nejen závodní, ale i doprovodný program pěti závodních dní. 

Sportovní část programu bude víceméně tradiční.  Sítem kvalifikací se  dvojice probojují do pátečního posledního dílčího finále Czech Junior Cupu, amatéři pak pojedou v sobotu, kdy je na programu i poslední letošní Velká cena. při těchto soutěžích se rozdělují poslední bodové příděly. Kdo nakonec postoupí do elitní nedělní finálové čtyřky je zatím opravdu hodně nejasné . Adeptů je stále více než půl tuctu. Čeká nás tedy opět neděle plná napětí a zajímavého sportu - uvidíme dvě velká finále Czech Junior Cupu a Amateur Tour a poté následuje samotné finále ČSP systémem FINALE FOUR.

Novinka letošního pohárového ročníku, partnerství týmů hokejové extraligy s Velkými cenami ČSP, vyvrcholí dražbou získaných dárků. Mezi jinými se bude dražit hokejka od plzeňského Martina Straky nebo mladoboleslavského Lukáše Pabišky. Výtěžek této dražby bude věnován, stejně jako tradiční příspěvek 10,- Kč z každého startu v rámci pohárových kol, na podporu Českého národního registru dárců dřeně. Šek na výslednou částku převezmou zástupci registru v rámci nedělního finálového programu.

Někteří partneři ČSP v minulých dnech představili věcné ceny přichystané pro nedělní vítěze a umístěné. Každý nedělní vítěz, a budou celkem 4, si odnese domu jezdecké sedlo. Pro nejlepšího amatéra a vítěze ČSP je to výrobek značky Kentaur dle vlastního výběru. Pro dvě juniorská finále sedla Equipe Emporio Jumping, která věnovalo Sedlářství Libich. 

Umístěným na druhých a třetích místech připravila věcné ceny firma Bukefalos, ze kterých, mezi jinými, můžeme jmenovat uzdečku Prestige nebo sadu chráničů Eskadron Flexi Soft.

Dá se očekávat, že olomoucké finále Českého skokového poháru bude opravdovou třešničkou na extraligovém dortu. Přijměte proto naše srdečné pozvání do Olomouce v termínu 23. až 27.září 2015.