Otevřít seznam měst

PTÝROVSKÝ SKOKOVÝ POHÁR OPĚT POD SVĚTLY REFLEKTORŮ



Tradiční, ale zároveň v České republice stále ještě ojedinělá noční parkurová Velká cena se i letos uskuteční na Farmě Ptýrov u Mnichova Hradiště. Jezdci si mohou vyzkoušet skákání za umělého osvětlení v pátek, hlavní soutěž se odehraje v sobotu…

V rámci jediné Velké ceny, která se při Českém skokovém poháru jede za umělého osvětlení, budou jezdci skákat v sobotu 19. srpna od 21.00 hodin opět na parkuru stupně T*. Výška překážek tedy bude dosahovat 145 centimetrů. V loňském roce si pro první místo dojel Marek Klus v sedle Carisona a tento jezdec se pokusí udělat vše proto, aby mohl vítězství obhájit. Loni byl na Ptýrově jediný, kdo dokončil základní kolo i finále Velké ceny eLED.cz bez trestných bodů. Letos si na Ptýrov bere stejného koně a rád by si připsal plný bodový příděl i proto, aby si vylepšil umístění v průběžném bodování žebříčku. Zatím totiž nemá účast ve velkém zářijovém finále seriálu zdaleka jistou, jelikož se v současné době dělí s dalšími dvěma jezdci o průběžné páté místo.
Pravidelně úspěšný byl na Ptýrově v posledních třech ročnících Jiří Papoušek. Ten se vždy umístil do pátého místa. Nejlépe skončil druhý loni s Jenifer 4, tentokrát by se měl představit v sedle dvou koní, a to Dukato  VTH a Datasys Denise. Pozornost se však bude ubírat nejen k loňským úspěšným jezdcům z Ptýrova, ale především k aktuálnímu souboji o přední příčky v žebříčku Českého skokového poháru 2017. Již zmíněný Marek Klus ztrácí na čtvrtou příčku osm bodů. Stejná pozice patří i Alešovi Opatrnému a Janu Chýlemu, který se na Ptýrově představí se svým hřebcem Cool Paradise.

Z elitní čtveřice se ukáže na startu Jiří Skřivan s Flying Star, jemuž se v sezoně 2017 poměrně daří a body zapisoval už čtyřikrát. Dobře nakročeno má v 16. ročníku domácí parkurové extraligy v současnosti třetí Jan Štětina, jenž je na Ptýrov nahlášen s koňmi Benito-S a Verdi-S. Naopak lídr žebříčku, Zdeněk Žíla (39 bodů) i druhá Barbora Tomanová (38 bodů) na Ptýrov přihlášeni nejsou.

Z elitní desítky jezdců se nadcházející sobotu při ČSP představí ještě Tereza Mücková. Té se před rokem v noční Velké ceně s Control Me Karsit dařilo a po jedné z nejlepších jízd ve finálové části soutěže obsadila 4. pozici. Letos je jedním z těch jezdců, kteří stále mohou pomýšlet na účast ve finále celého seriálu, neboť má aktuálně 24 bodů a je osmá s jednobodovou ztrátou na trio soupeřů okupující pátý až sedmý řádek pohárové tabulky.

Součástí 7. kola Českého skokového poháru na Ptýrově budou stejně jako při ostatních mítincích seriálové soutěže Amateur Tour, Czech Junior Cupu a U25. Ve vedení U25 je Kateřina Málková, která se předešlý týden účastnila mistrovství Evropy mladých jezdců v Šamoríně. V Czech Junior Cupu se na první pozici po posledním zduchovickém kole dostala Anna Lani Novak (v kategorii 12 – 15 let) a Sára Finsterle (v kategorii 16 – 18 let). V Amateur Tour si vítězstvím ve Zduchovicích zajistila první příčku se solidním náskokem Hana Dastychová, která se na Ptýrov chystá dokonce se dvěma koňmi. Všechny tři zmíněné rámcové seriály mají svá dílčí finále naplánovaná na sobotní den.

Závodit se na Ptýrově začne však již ve středu 16. srpna. Během čtyř dnů se uskuteční celkem 19 soutěží. Pro aktuální informace klikněte webové stránky Asociace ČSP, na které se dostanete prostřednictvím adresy www.ceskyskokovypohar.cz.