Otevřít seznam měst

Olomoucký finálový mítink ČSP startuje již ve středu



Středeční ráno je termínem, kdy se otevřou brány areálu ESC Olomouc pro účastníky zahajovacích soutěží posledního letošního mítinku Českého skokového poháru. První dva závodní dny budou mimo jiné ve znamení kvalifikací seriálů  Amateur Tour a Czech Junior Cup.

Jedním z dílů pátečního programu již bude finále juniorské série v rámci Velké ceny Olomouce. V sobotu se uzavře nejen  předfinálový žebříček Amateur Tour, ale Velká cena Olomouce, kde se rozdělují zvýšené bodové příděly, rozhodne i o konečném složení elitní finálové čtyřky.

Závěrečná neděle bude opravdovým sportovním svátkem. Nejprve odstartuje prvních 25 jezdců v rámci finále Amateur Tour. Vítěz si odnese jako hlavní výhru sedlo od firmy Kentaur, dle vlastního výběru. Pro ostatní umístěné ve všech finálových nedělních soutěžích jsou připraveny hodnotné ceny od firmy Bukefalos.

Junioři mají tradičně dvě finále dle věkových kategorií patřících do CJC. V základní části odstartuje vždy 20 dvojic. První desítka postoupí do finále závěrečné soutěže. Připra-vené ceny jsou více než lákavé.  Každý z juniorských vítězů si poveze domů sedlo Equipe, které věnuje firma Sedlářství Libich. Celoročním partnerem juniorského seriálu je Česká jezdecká federace, která pro elitní desítku věnuje finanční částku 20.000,- Kč.

Vrcholem celého podniku bude odpolední velké finále již čtrnáctého ročníku ČSP. Finalisté si mezi sebe rozdělí celkovou částku 120.000,- Kč a pro letošního vítěze je stejně jako v letech minulých připraveno sedlo, opět od firmy Kentaur, dle vlastního výběru. 

Kdo se představí divákům ve velkém finále? To je zatím nejasné. Jistotu nedělního startu má pouze vedoucí muž seriálu Marek Klus, který vynechal start v Hořovicích a ladil formu na olomouckou Velkou cenu. Velkou pravděpodobnost, ale ne jistotu účasti ve finále má i hořovická vítězka Barbora Tomanová se 62 body na kontě.  O další dvě finálové jízdenky se pravděpodobně popere pětice jezdců Rudolf Doležal (57 bodů), Vladimír Tretera (55 bodů), Jaroslav Jindra (52 bodů), Josef Pařenica (45 bodů) a teoretickou šanci finálové účasti má ještě Jiří Papoušek , který má na kontě 39 bodů. 

Nejen sportovní program je připraven na pět závodních dní v Olomouci. Nedílnou součástí prostředí pohárových Velkých cen je dětský koutek, nejinak tomu bude i v Olomouci. V rámci víkendového programu budou diváci sledovat vystoupení policejních jezdců z Ostravy a poprvé v dějinách Českého skokového poháru bude do programu zařazena soutěž ošetřovatelek, která bude velmi příjemným oživení programu finále ČSP.

Přijměte proto naše srdečné pozvání do Olomouce v termínu 23. až 27.září na finálový mítink, kde se rozhodne o letošním vítězi Českého skokového poháru.