Otevřít seznam měst

ČSP VELKÁ CENA BRNA 2016 S LOŇSKÝM OBHÁJCEM NA STARTU



Druhé kolo parkurové extraligy s názvem Český skokový pohár 2016 se bude konat ve dnech 30. dubna až 1. května v jihomoravské metropoli. Pořadatel v Brně Veveří připravil dvoudenní program s dvanácti soutěžemi, jejichž vrcholem bude Velká cena.

Brněnský jezdecký areál ve Veveří zažije již druhé kolo letošního ročníku Českého skokového poháru, a to hned týden po tom prvním konaném v Martinicích na Příbramsku. Program závodů je tentokrát dvoudenní, nabídne ovšem vše, co k parkurové extralize patří. Sobota 30. dubna přinese mimo jiné kvalifikační kolo amatérské a juniorské túry a v neposlední řadě soutěž zařazenou do zbrusu nové série pro jezdce do 25 let nazvanou „U25“. Ti změří síly na parkuru stupně ST*, tedy s překážkami do 135 centimetrů.
V neděli přijdou na řadu finále tradičních seriálových túr. Do Czech Junior Cupu jsou přihlášeni prakticky všichni jezdci, kteří se právě v této sérii v loňském brněnském kole umístili v čele výsledkové listiny. Chybět bude jen obhájkyně prvenství, nicméně diváci uvidí loni druhého Matouše Kořínka s klisnou Chique, třetí Vandu Tmějovou, čtvrtou Lucii Kumarovou i Lucii Šrámkovou, jež v roce 2015 juniorskou túru dojela jako pátá.

Také Amateur Tour zažije své finále v neděli. Soutěž je určena jezdcům amatérům, pro které není parkurový sport zdrojem příjmů, a kteří nestartovali v uplynulých dvou letech v soutěžích vyšších než do 130 centimetrů. V Brně na ně bude čekat finálový parkur s překážkami do 110 centimetrů. Objeví se v ní dvojice, které v téže úrovni závodily úspěšně v předešlém ročníku, jako Libor Bittner a Cypřiš nebo Dana Pinkavová s Lassy.

Skutečným vrcholem však bude Falton Velká cena Brna 2016. Pozici nejen vítěze loňské Grand Prix, ale také současného lídra letošní skokového poháru, přijede do Brna obhajovat Marek Klus, který vyhrál první Velkou cenu roku 2016 v Martinicích. Na jih Moravy přiveze pro tuto soutěž Carisona a Le Carelu. V přihláškách figuruje také Jaroslav Jindra s Ascobarem, který skončil před rokem v Brně druhý. Z české parkurové špičky se mohou diváci těšit dále na plzeňský tandem Jan Štětina a Jiří Luža, uvidí celkového vítěze z roku 2015 Rudolfa Doležala či další pravidelné účastníky jako jsou Josef Pařenica, Jan Studnička a další.

Podrobnosti o programu najdete na adrese www.ceskyskokovypohar.cz, kde bude také možné sledovat v neděli od 9.00 hodin živý on-line přenos, včetně průběžně aktualizovaných startovních listin a výsledků.