Otevřít seznam měst

Velká cena Zduchovic je za dveřmi



Již čtvrteční ráno se ponese v duchu zahájení dalšího, letos osmého, podniku  čtrnáctého ročníku Českého skokového poháru. Tentokrát se jezdci přesunou do Zduchovic, tedy do areálu ležícího nedaleko slapské přehrady. Příjemné startovní pole se představí divákům v rámci čtyř závodních dní. 

Skvělou podívanou poskytne přítomným již juniorská série Czech Junior Cup, jelikož na startovních listinách kvalifikací figurují hned dvě vítězky nedávného republikového mistrovství v dětské a juniorské kategorii Anna Lani Novak a Kateřina De Jagerová. Tím ovšem prezentace úřadujících mistrů ČR v rámci Velké ceny Zduchovic 2015 nekončí. V hlavní soutěži nedělního odpoledne odstartuje úřadující mistrovská dvojice v ženské kategorii Casidi a Michaela Šínová.

O pohárové body se přijede poprat také jezdkyně, která figuruje na čtvrtém místě průběžného pořadí seriálu Barbora Tomanová. Po své absenci ve Velké ceně Opavy by si jistě ráda odvezla ze Zduchovic maximální bodový příděl a tím si upevnila svou pozici mezi elitou. Zabránit by jí v tom ovšem mohli kromě ostatních dva jezdci, kterým patří páté a šesté místo průběžného pořadí Jaroslav Jindra a Josef Pařenica. Opomenout nemůžeme ani severomoravskou dvojici Cascar a Josef Kincl, kteří v Opavě prošli základním kolem Velké ceny bez trestných bodů.

Dá se tedy předpokládat, že při absenci jezdců na prvních třech místech průběžného pořadí ČSP, poskytne Velká cena Zduchovic skvělou a hlavně dramatickou podívanou , jelikož se nabízí ostatním jezdcům ideální příležitost zaútočit na přední příčky průběžného pořadí extraligového žebříčku.

Tradičně je připraven ve Zduchovicích zajímavý doprovodný program, během kterého diváci budou moci sledovat i  závod minikoní .

Dobrou zprávou je, že pozvání do Zduchovic přijala Veronika Žilková, která si koně a minikoně velmi oblíbila.

Přijměte proto pozvání na letošní Velkou cenu Zduchovic v termínu 30.7. až 2.8.2015