Otevřít seznam měst

Velká cena Opavy v roce 2015 na novém povrchu



Datum konání:
13.3.2015

Seriál po letošních pořadatelských areálech Českého skokového poháru pokračuje dál. Z Frenštátu je kousek do Opavy, kde zakotví parkurová extraliga ve druhé polovině července a dle všeho již na novém kolbišti. Na otázky nám ve spěchu a s lopatou v ruce odpovídal Vladimír Hruška.

Přípravy na Velkou cenu v Opavě.

Přípravy na Velkou cenu v Opavě.
Foto archiv pořadatele

Když Vám uších zazní slovní spojení opavská Velká cena je dalším dílem Českého skokového poháru. Co Vás napadne jako první a jaký pocit u toho převládá?

Už se těšíme a doufáme, že to  letos  bude stát za to...

Kde jinde v případě Opavy začít než u kolbiště, jaký je aktuální stav? Bude opavská Velká cena již na písku?

V současné době máme provedenou skrývku ornice, takže na trávě už VC určitě nebude:-) Počasí nám přeje, takže neleníme a všichni na tom pracujeme. Zatím jde vše podle plánu.

Samozřejmě nejen o kolbišti jsou mítinky Českého skokového poháru. Váš areál projde asi zásadnějšími změnami. Pojďme si je přiblížit.

Plánujeme příjezdové cesty, rekonstrukci soc.zařízení , přestěhování tribuny a prodejní stánek pro občerstvení. To chceme realizovat v budoucnu - teď je prvořadé kolbiště.

Jak složité je vlastně v dnešní době v rámci sdružení jako je JK prosazovat takto zásadní změny a velké investiční akce?

Když je dobrý kolektiv, který chápe, co je třeba udělat, tak prosazování investic není problém. Problémem je zajištění financí, ale i to snad nějak zvládneme.

Bez partnerů a sponzorů to v dnešním sportovním světě nejde. Jak velký tlak je ze strany sponzorů na realizaci Velké ceny doma v Opavě? Byl loňský přesun mítinku do Olomouce pro Vás v této oblasti problematický?

Sponzoři situaci pochopili, ale opavští diváci byli velmi zklamáni. I Magistrátu jsme museli vysvětlovat důvody přesunu. Ale nakonec vše dobře dopadlo.

Pokud se vše podaří a letošní Velká cena bude v novém kabátě, je to jistě důvod k inovacím ve všech směrech. Budou nějaké?

Plány máme, ale jelikož vše řešíme svépomoci, musíme postupovat v našich reálných možnostech.

Doprovodné programy jsou vždy velkým tématem. Co chystáte v tomto směru Vy?

Věřím, že se nám podaří pobavit diváky i jezdce, ale podrobnosti ještě vyzrazovat nebudeme.

Sportovní stránka opavského kola zůstane v osvědčených kolejích nebo i v této oblasti přijdou změny?

Nad rozpisem jsme ještě nepřemýšleli, takže zatím nevíme.

Projeví se nějak v Opavě zásah nových médií, technologií, sociálních sítí do průběhu Velké ceny?

Žádné novinky v tomto směru zatím neplánujeme.

Máte představu o tom, co hledá opavský divák a jak mu to nabídnout v rámci Českého skokového poháru? 

Opavský divák sledoval po léta na našem kolbišti jezdecký sport na vysoké úrovni, dobrou zábavu, skvělé občerstvení a příjemnou atmosféru, tak věřím, že to bude i letos.

Kdybyste měl mít a vyslovit to nejtajnější přání ohledně opavské Velké ceny ČSP 2015, jaké by bylo?

Dobrý povrch, přízeň počasí a spokojenost účastníků.

Poslední otázka je pro všechny pořadatele stejná. Proč by diváci měli přijít a jezdci přijet právě na opavské dějství ČSP?

A kdy jindy když ne letos! Srdečně všechny zveme do Opavy! Vaše spokojenost - náš cíl!!!

 

Velice Vám děkujeme za rozhovor. Věříme tomu, že nové opavské kolbiště bude opravdu velkým lákadlem nejen pro jezdce, ale i pro diváky.