Otevřít seznam měst

Dvanáct týdnů nás dělí od zahájení dalšího ročníku Českého skokového poháru



Datum konání:
22.1.2015

Český skokový pohár odstartuje v roce 2015 za dvanáct týdnů. A právě dvanáct Velkých cen bude mít tento čtrnáctý ročník.  Každý týden přineseme aktuální informace o novinkách a stavu příprav v areálech, které budou letos hostit jednotlivá kola ČSP. Při zachován pořadí, v němž se jednotlivá kola uskuteční, přinášíme první rozhovor s ředitelem areálu Equitana hotel resort Martinem Peckou.

Ředitel areálu Equitana hotel resort Martin Pecka při dekorování vítězů Velké ceny 2014

Ředitel areálu Equitana hotel resort Martin Pecka při dekorování vítězů Velké ceny 2014.
Foto Kateřina Návojová


Jezdecká veřejnost si již zvykla, že zimní přestávka je v Martinicích vždy ve znamení úprav areálu. Co nového chystáte v rámci letošní zimy?

Letošní úpravy nejsou oproti loňskému roku, kdy jsme přes zimu postavili 190 pevných boxů v halách, nikterak veliké. Probíhá však plánované rozšíření opracoviště na konečných 22 x 65 metrů, což jezdci jistě ocení. Definitivně pak zůstane velikost kolbiště o celkové rozloze cca 5200m2. Na této ploše dokážeme postavit řadu zajímavých parkurů. Navíc je dostatečně veliké a šikovně tvarované, což nám potvrdili i všichni zahraniční stavitelé. Další novinkou pak bude malá vodní překážka o rozměrech 4 x 2 m, použitelná v nižších soutěžích - a to hned od jara. Bude tedy dostatek příležitostí na „ trénování vody“. Je možné, že v průběhu sezony dojde k dalšímu rozvoji, ale to nyní nechci předjímat.

Martinická Velká cena je opět zahajovacím mítinkem letošního ročníku ČSP. Bude organizačně  v něčem jiná, než byly předchozí?

V zásadě nikoliv, snad jen v tom, že budeme aktivně používat nový online systém přihlášek ČJF. To znamená i více soutěží, ale možná i menší startovní pole a jistota pro jezdce, že nebudeme realizovat příliš velký celkový počet startů během dne. Prostě se snažíme vyhovět jezdcům. Již tradičně proběhne v sobotu v Martinicích večerní setkání partnerů JS EQUITANA a Českého skokového poháru v prostorách hotelové restaurace.

Bude sportovní úroveň a skladba rozpisu letošní Velké ceny v něčem jiná než loni?

Novinkou bude zařazení soutěží pro 5 a 6 leté koně ve čtvrtek a v pátek, dále posunutí páteční Amateur Tour na pozici poslední soutěže. Chceme umožnit jezdcům přibrat na pohárové soutěže i mladé koně, kteří jinak stojí doma. A účastníkům Amateur Tour pak dát možnost účastnit se i páteční soutěže. V neděli pak dojde k výměně časů Amateur Tour a Czech Junior Cup. Cílem této výměny je jednak příjemnější a klidnější prožití neděle a hlavně Velké ceny Martinic u „ amatérů“, jednak větší časová možnost k tomu, aby přímo na závodiště dorazili fanoušci a rodinní příslušníky dětí a juniorů v rámci Czech Junior Cupu.

Velkým tématem ČSP je vždy doprovodný program. Co chystáte?

Doprovodný program je pro nás v dubnu při zahajovacím kole ČSP vždy trochu oříšek, a to s ohledem na roční období a tedy denní světlo. Přesto na neděli plánujeme ukázky PONY-GAMES ve spolupráci  s paní Alžbětou Maškovou. Kvůli času půjde pouze o ukázku, na skutečné soutěže se všichni mohou těšit při Martinickém šampionátu mladých koní v srpnu.

Jaký máte v Martinicích recept na přiblížení se laickému divákovi?

Pro letošní sezonu jsme uzavřeli smlouvu o mediálním partnerství s nejposlouchanějším českým rádiem, Rádiem Impuls. K podpoře tohoto rádia pak přidáme obvyklé dětské zázemí a větší atraktivitu rozpisu, častější dekorování. To vše by mělo pomoci zvýšit pro laické diváky atraktivitu jezdeckého sportu. Kromě toho, právě intenzivně jednáme o dodávce luxusního počasí, nicméně jsou to jednání opravdu těžká a patrně bez zaručeného výsledku… :) 

Nechystáte u Vás razantnější vstup elektronických médií a sociálních sítí pro komunikaci s diváky a příznivci jezdeckého sportu?

Nechci říkat přímo razantní, ale něco nového ano. Naše webové stránky procházejí částečnou rekonstrukcí a všichni se mimo jiné mohou těšit na novou část, ve které budeme přinášet rozhovory s osobnostmi jezdeckého sportu u nás, ale i v zahraničí. Přímým vykonavatelem a organizátorem tohoto „ blogu“ bude paní Markéta Šveňková, a již brzy se na našem webu objeví první článek. Jsme zvědaví na případné komentáře veřejnosti v rámci této sekce našeho webu. Již stálicí budou u nás online přenosy z nedělí.

Pojďme jednou větou zmínit, proč mají jezdci a ostatní jezdecká veřejnost najít cestu právě do Martinic?

Protože již řadu let děláme všechno proto, aby se jezdcům i ostatním u nás líbilo, posloucháme jejich názory a komentáře na nás a vždy, pokud je to jen trochu možné, se snažíme věci měnit tak, aby to bylo dobře.

Velice Vám děkuji za rozhovor a přejme si společně úspěšný start dalšího ročníku Českého skokového poháru.