Otevřít seznam měst

PLZEŇ HOSTÍ 10. KOLO ČESKÉHO SKOKOVÉHO POHÁRU 2015



V rámci desátého kola extraligové soutěže Českého skokového poháru budou jezdci bojovat o body do žebříčku ve dnech 28. – 30. srpna v areálu JK Slavia VŠ Plzeň. Hlavní soutěží bude tradičně Velká cena, v níž nebudou chybět ani jezdci z elitní pětky…

Během třídenních skokových závodů se jezdci představí ve 13 soutěžích. Nedělní Velká cena, která je tradičně na programu od 15.00 hodin, přivítá na svém startu také Rudolfa Doležala či Jaroslava Jindru. Rudolf Doležal má dokonce šanci stát se lídrem žebříčku! K tomu by však musel vyhrát a získat tedy 15 bodů za první příčku. Jeho největší soupeř Marek Klus totiž do Plzně nejede a vede s náskokem 14 bodů. Druhý zmíněný z TOP 5 je momentálně na pátém řádku průběžného pořadí. Na posun mezi čtveřici jezdců postupujících do finále ztrácí šest bodů, takže v případě úspěšné Velké ceny by se tento jezdec mohl mezi nejlepší čtyři posunout. Sedlat bude své dva koňské svěřence, jimiž jsou Qentino Donth-M a Ascobar. Dotáhnout se bodově na jezdce aktuálně figurující na 3. pozici mohou v případě vítězství ještě Jan Štětina a Josef Kincl. Mezi jezdci, kteří se přihlásili do Velké ceny, figuruje také dvojnásobný olympionik ve všestrannosti Jaroslav Hatla. Ten si s koněm Caramouche Z nenechal ujít ani předešlou noční Velkou cenu Ptýrova, kde po bezchybném výkonu obsadil třetí příčku.

Při desátém kole samozřejmě nebudou chybět ani rámcové seriálové soutěže Amateur Tour a Czech Junior Cup. Jelikož do konce letošního ročníku již nezbývá mnoho kol, řada jezdců vyráží do Plzně proto, aby si zajistili nebo pojistili účast v rámci olomouckého finálového klání. V obou žebříčkách boduje mnoho jezdců a finále je určeno jen těm nejlepším. Bodové rozdíly jsou přitom poměrně malé. Amatérské soutěže budou mít na startu dva úspěšné jezdce z Ptýrova. Na vítězné vlně do Plzně přijede ptýrovský vítěz Jaroslav Vábek, který při dovátém kvalifikačním kole dosáhl na své první finálové vítězství v sedle Lady Charlotte. Ptýrov byl úspěšný také pro Karolínu Filingerovou, která se díky němu dostala do čela žebříčku se sedmibodovým náskokem.

V Czech Junior Cupu se představí momentálně třetí nejlépe bodující jezdkyně v obou věkových kategorií, Veronika Vacková i Denisa Vegrichtová. Mezi další účastníky bude patřit Lenka Heřmanová, Martin Vašák, loňská plzeňská vítězka Kristýna Hofmeisterová či Daniel Uleščenko. A právě nejlepší junior plzeňského kola obdrží pohár primátora. Záštitu nad tímto kolem Českého skokového poháru totiž převzal primátor města Plzně Martin Zrzavecký.

Příchozí nebudou ochuzení ani o tradiční doprovodný program, který bude připraven i pro ty nejmenší příznivce koní. Začátky úvodních soutěží jsou předpokládány každý den od 9.30 hodin. Pro aktuální informace sledujte webové stránky www.ceskyskokovypohar.cz.