Otevřít seznam měst

SKOKOVÝ POHÁR V OPAVĚ ZPESTŘÍ ZAHRANIČNÍ JEZDCI



Domácí parkurová extraliga pod hlavičkou Českého skokového poháru se přesouvá opět na Moravu. Ve dnech 24. až 27. srpna proběhne již 8. kolo seriálu v rámci Velké ceny Opavy. Tento mítink se těší pravidelně z hojné účasti, včetně jezdců ze zahraničí…

Nejinak tomu bude v letošním roce! Po boku úspěšných českých jezdců by totiž měli dorazit také reprezentanti Slovenska či Polska, a to Ján Cigán starší, Ján Cigán mladší, Juraj Poláš či vítězka Ford Cupu Polka Cieslar Julia Cieslar nebo Magda Kaminska. V Opavě bude startovat i Tanya Levorchick reprezentující USA, které se již několikrát podařilo v České republice při parkurových závodech umístit na nejvyšších příčkách.

Zajímavou podívanou však slibuje především účast předních českých jezdců, kterým se v letošním roce v rámci tohoto seriálu velmi daří. Z TOP10 je jich totiž nahlášeno do Velké ceny hned šest! Místo v elitní čtveřici postupující do velkého finále ČSP by si rádi pojistili Jiří Skřivan, Zdeněk Žíla i Barbora Tomanová, naopak v posun vpřed – vstříc finálové čtveřici budou doufat dvojnásobný vítěz finále Českého skokového poháru 2015 a 2016 Rudolf Doležal, ale také Marek Klus a Lucie Strnadlová. Ti všichni stále mají šanci se do zářijového vrcholu celého seriálu probojovat.

Kofola Velká cena Opavy bude poslední ze sedmnácti soutěží, jež proběhnou během tohoto severomoravského mítinku. Uskuteční se v neděli odpoledne a parkur bude postaven na stupni obtížnosti T*. Překážky tak dosáhnou výšky 145 centimetrů.

Zájem ze strany jezdců je však o všechny vypsané soutěže, včetně tradičních seriálů Amateur Tour, Czech Junior Cup a U25. Během čtyř dnů by se mělo na kolbišti uskutečnit zhruba 800 startů. Dílčí finále Amateur Tour bude jedním z hlavních bodů sobotního odpoledne, a to společně se soutěží stupně ST** (140 cm) vypsané jako Cena společnosti CARGO-HORTIM, která bude pomyslnou generálkou před nedělní Velkou cenou.

Prvním nedělním finálovým kláním bude tradičně Czech Junior Cup. V kvalifikacích juniorské túry by měly odstartovat jak letošní medailistky z mistrovství České republiky Kateřina Svěráková či Sára Finsterle, tak i účastnice letošního mistrovství Evropy Mariana Michlíčková.

Úspěšní jezdci se představí také v nedělní soutěži zařazené do seriálu U25 pro jezdce do 25 let, v níž nebude chybět další účastníce skokového mistrovství Evropy Tina Šalková. Na startu bude možné vidět i medailisty z mistrovství České republiky 2017 Lucii Strnadlovou, Alžbětu Vojtkovou nebo Václava Staňka.

Pořadatelé ani tentokrát nezapomněli na doprovodný program. Před hlavní soutěží se tak mohou příchozí těšit např. na křest hříbat či vystoupení mažoretek. Již v pátek se všichni zájemci mohou zúčastnit večerní párty v Contactu pod taktovkou DJ Ludvíka Jandourka. Další podrobnosti najdete na internetových stránkách www.ceskyskokovypohar.cz.