Otevřít seznam měst

PLZEŇ PŘIVÍTÁ DALŠÍ KOLO ČESKÉHO SKOKOVÉHO POHÁRU



Po noční Velké ceně na Ptýrově se seriál Českého skokového poháru přesouvá do tradičního areálu v Plzni, kde se o další body do žebříčku bude bojovat již ve dnech 26. – 28. srpna. Plzeňský areál Slavia VŠ Plzeň přivítá nejen loňského vítěze…

V loňském roce se v Plzni nejvíce radoval v závěrečné soutěži Václav Studnička, který zvítězil ve Velké ceně Plzně 2015 s klisnou Elis 4. Tato dvojice nebude chybět na startu ani letošního vyvrcholení závodů. Dvoukolová Velká cena se pojede tradičně na stupni obtížnosti T* (145 cm). Na startu nebudou chybět ani dva tradiční účastníci, plzeňští jezdci Jiří Luža a Jan Štětina. Především Jiří Luža již několikrát ukázal, že se mu v tomto areálu dobře závodí a daří se mu v něm. Oba jezdci figurují v elitní desítce dosavadního bodování Českého skokového poháru a v případě většího zisku bodů se mohou ještě výrazně posunout vpřed.

Z prozatímního pátého místa bude o elitní finálovou čtyřku bojovat loňský vítěz celého seriálu, Rudolf Doležal. Do Plzně se rozhodl vyrazit s klisnou Peggy Sue a pokusí se stáhnout šestibodový náskok aktuálně čtvrtého Jiřího Hrušky. Ten by se v Plzni představit neměl. Z elitní čtveřice však nebude chybět Jaroslav Jindra, a to hned se dvěma koňmi. Sedlat bude Narcose 1 a Ascobara.

V rámci plzeňského kola Českého skokového poháru se bude bojovat po tři dny celkem v 15 soutěžích. Chybět nebudou ani kvalifikační kola do nedělního finále seriálů Amateur Tour a Czech Junior Cupu. V rámci soutěže Amateur Tour se do vedení dostala Leona Chladníčková, ta však v Plzni startovat nebude. Přítomna však bude mimo jiné i druhá umístěná ze Zduchovic, Zuzana Tyšerová s klisnou Dona 9. O obhajobu loňského plzeňského vítězství se pokusí Taťána Studničková a Donely.

I soutěže v rámci Czech Junior Cupu budou mít na startu loňskou vítězku tohoto kola, Natálii Soukupovou. Ta by se měla představit s koněm Eragon. Z mladší kategorie diváci uvidí při ptýrovském kole úspěšnou Lindu Portychovou. V sobotu se společně s generálkou na nedělní Velkou cenu uskuteční také další kolo uzavřené soutěže U25, tedy pro jezdce do 25 let. V tomto seriálu vede s přehledem Michaela Refková.

Během pátku 27. srpna je na programu vedle dalších soutěží také kvalifikace do Amateur Tour i Czech Junior Cupu. O závěr prvního dne se postará parkur 125/135 centimetrů, který stejně jako všechny ostatní pro jezdce připraví stavitel Petr Švec. Sobotní program vyvrcholí nejen soutěží pro jezdce do 25 let, ale také Cenou Plzeňského kraje 2016. Obě zmíněné soutěže se uskuteční na parkuru ST** (140 cm). Nedělní den pak bude mít tradiční složení programu. Po úvodní otevřené soutěži se dostane na finále Amateur Tour, poté Czech Junior Cupu a o vrchol se postará Velká cena Plzně.

Další aktuální informace najdete na internetových stránkách seriálu s adresou www.ceskyskokovypohar.cz. Právě na tomto místě bude možné v neděli sledovat živé vysílání, které začne v 9.00 hodin a poběží po celý soutěžní den!