Otevřít seznam měst

ČSP 2016 POKRAČUJE NOČNÍ VELKOU CENOU PTÝROVA



Český skokový pohár 2016 se v rámci osmého kola přesouvá ve dnech 17. – 20. srpna do Ptýrova u Mnichova Hradiště. V tomto areálu se již tradičně koná jediná Velká cena v rámci tohoto extraligového seriálu, která se jede večera za umělého osvětlení…

Velká cena Ptýrova je tradiční a zároveň jedinečnou zastávkou skokového poháru, neboť žádný jiný parkurový závod této série se pod světly reflektorů nekoná. Divácky atraktivní vrchol je naplánován na sobotní 21. hodinu, ale předcházet mu bude atraktivní soutěžní i doprovodný program.

Na startu Velké ceny Ptýrova se setká opět mnoho úspěšných jezdců, mezi nimi i vedoucí jezdec průběžného žebříčku Marek Klus. Chybět nebude ani loňský vítěz celého seriálu Rudolf Doležal, který se po předcházející zduchovické Velké ceně znovu dostal v průběžném hodnocení do potenciální finálové čtveřice. O čtvrté místo se však dělí s Jaroslavem Jindrou, který taktéž nebude na Ptýrově chybět. A rozdíly na předních místech jsou poměrně malé, takže boj o účast ve velkém zářijovém finále bude ještě napínavý.

Jezdci si budou moci vyzkoušet závodit v nočních hodinách již předešlý den, tedy v pátek. Zároveň se ve stejný večer uskuteční uzavřená soutěž U25, která bude také velmi kvalitně obsazena. Mimo jiné odstartuje i vedoucí jezdkyně dosavadního bodování Michaela Refková. Po jejím boku nastoupí na start z elitní pětky ještě Barbora Tomanová a Michal Žilinský.

Další dva rámcové seriály Českého skokového poháru, a to Czech Junior Cup a Amateur Tour, se uskuteční během sobotního dne za denního světla. V obou případech se bude o postup do dílčího finále bojovat v kvalifikacích, kde se na startu sejde mnoho jezdců. Ve finále Amateur Tour na parkuru ZL se představí 25 nejlepších z kvalifikací, kde nebude chybět z elitní pětky Dana Beranová, Karolína Javorská, Alžběta Ducká, Leona Chladníčková ani Monika Václavíková.

V juniorské soutěži je také nahlášeno mnoho dvojic, ve čtvrteční kvalifikaci by se mělo představit dokonce více jak 70 startujících. Mezi nimi nechybí ani úspěšní jezdci v rámci prozatímního žebříčku, mezi nimi z mladší kategorie Markéta Miková, Tereza Vysoudilová, Anna Lani Novak či Tereza Svobodová. Ze starších jezdců se můžeme těšit na výkony Jiřího Skřivana mladšího, Patricii Brusovou, Denisu Vegrichtovou či Vandu Tmějovou. Sobotní finále je otevřeno pro 50 nejlepších, kteří se utkají na parkuru 120/125 centimetrů.

Český skokový pohár startuje již během středy 17. srpna, kdy se během dne uskuteční i první kvalifikace Amateur Tour a Czech Junior Cupu. Před sobotní Velkou cenou se uskuteční v odpoledních hodinách ještě štafetové skákání. Hlavním hostem doprovodného programu bude zpěvačka Olga Lounová.

Podrobné informace najdete na internetových stránkách www.ceskyskokovypohar.cz, kde bude možné sledovat po všechny dny on-line výsledky a v sobotu také živý televizní přenos.