Otevřít seznam měst

ČESKÝ SKOKOVÝ POHÁR MÍŘÍ NA TŘETÍ KOLO DO OSTRAVY



Třetí zastávkou extraligového seriálu Český skokový pohár bude ve dnech 13. až 15. května kolbiště v Ostravě Staré Bělé. Na startu nedělní Velké ceny nebude chybět ani lídr letošního žebříčku Marek Klus či vítěz finále 2015 Rudolf Doležal.

Po úvodním kole v Martinicích u Březnice a posléze druhém v Brně Veveří se tentokrát jezdci představí na travnatém kolbišti areálu Jezdeckého klubu Baník Ostrava. Tradiční tečkou za skokovým mítinkem bude nedělní Velká cena. Ta se v tomto případě koná na stupni ST**, tedy parkuru s výškou překážek 140 centimetrů.

Mezi přihlášenými nechybí zatím nejvíce bodující jezdec a vítěz velkého finále v roce 2014 Marek Klus, který se rozhodl pro start ve Velké ceně hned se dvěma koňmi. Pokud nedojde ke změně, odstartuje s Le Carelou a Sabeliusem. Stejně tak se na startu představí loňský vítěz finále Rudolf Doležal, který by taktéž měl předvést dva koně – těmi jsou Lara Croft a Vive La Vie´s Quinana.

Mezi tradiční účastníky ostravského kola Českého skokového poháru patří také Jan Studnička, který má své koně poblíž Prahy a má to do tohoto areálu poměrně daleko. Pravidelně si však nenechá tyto závody ujít. Na startu by se dále měli potkat Jiří Hruška, Josef Kincl, Lucie Strnadlová či Jan Zwinger.

Na závodech se představí také Kateřina Kubrická, která je aktuálně nejvíce bodující jezdkyní v rámcovém seriálu U25, tedy pro jezdce do 25 let. Pro tyto účastníky je přichystána soutěž na stupni ST* (135 cm) během soboty. Vedení i po ostravském kole by si ráda udržela také Alžběta Ducká, která je aktuálně ve vedení žebříčku Amateur Tour. Jako jedna z mála dosud nechyběla ani na jednom kole, a nejinak tomu bude i v Ostravě. V rámci Czech Junior Cupu se můžeme těšit na výkony například Lucie Kumarové či Patricie Brusové. V tomto případě však budou nejvíce bodující jezdci z obou věkových kategorií chybět.

Závodní program otevře pátek 13. května a během tří dnů diváci uvidí 15 soutěží. Ta hlavní – Velká cena Ostravy – by měla začít v neděli zhruba ve 14.00 hodin. Aktuální informace společně se startovními a posléze výsledkovými listinami naleznete na webu pořadatele s adresou www.ceskyskokovypohar.cz. Na těchto stránkách bude možné sledovat v neděli již od 9.00 hodin živý on-line přenos.