Otevřít seznam měst

ČSP 2015 NA PTÝROVĚ OPĚT S NOČNÍ VELKOU CENOU



Extraligový seriál Český skokový pohár se posouvá dalším kolem opět o něco blíže finále. Stejně jako předešlé roky, i nyní se v rámci ptýrovského kola ve dnech 12. – 15. srpna uskuteční noční Velká cena. V ní nebude chybět elitní šestice průběžného bodování…

Nezapomenutelnou atmosféru nočního skákání si jezdci mohli v rámci Českého skokového poháru vyzkoušet na Ptýrově již dvakrát. Nyní do třetice se pořadatel rozhodl přesunout celé finálové klání na sobotní den a Velká cena tak bude tečkou za čtyřdenním skokovým kláním. Předcházet jí budou v sobotu mj. dvě dílčí finále rámcových seriálových soutěží – Amateur Tour a Czech Junior Cupu, ale také netradiční štafetové skákání.

Na startu hlavní soutěže, která se pojede za umělého osvětlení na parkuru stupně T* (145 cm), nebude chybět elitní šestice jezdců v rámci dosavadního bodování. Vedoucí Marek Klus, který má na zbytek účastníků slušný bodový náskok, je nahlášen se dvěma koňmi. V žebříčku si dále dobře stojí Rudolf Doležal, Vladimír Tretera, Jaroslav Jindra, Barbora Tomanová a zatím šestý Josef Pařenica. Poslední zmíněný jezdec společně s Vladimírem Treterou loni ukázali, že noční skákání jim jde. Oba jezdci totiž stanuli na stupni vítězů, nestačili pouze na Aleše Opatrného. A i mistr České republiky pro rok 2015 nebude na Ptýrově chybět. Zatímco loni zvítězil v sedle Zandira, tentokrát se objeví v sedle koní Acovaro a Idario van het Netehof. Zandiro se tentokrát představí s Natálií Roučkovou, stejně jako Suda.

Generálka na Velkou cenu proběhne tradičně o den dříve, tentokrát to však bude opravdová zkouška toho, jak kterému koni noční skákání svědčí či nikoliv. Ne všichni z přihlášených se účastnili noční Velké ceny v loňských letech. V pátek na jezdce čeká parkur stupně ST* (135 cm).

Závodní program začíná již ve středu, a to včetně kvalifikačních soutěží Czech Junior Cupu a Amateur Tour. V juniorské soutěži se na Ptýrově představí oba vedoucí jezdci žebříčku, mezi mladší věkovou kategorií to je Matouš Kořínek a mezi staršími juniory prozatím vede Denisa Menšíková. Soupeři přijeli nejen z Čech, ale také Moravy. Početná startovní pole jsou i v Amateur Tour. Na startovních listinách nechybí lídr žebříčku Karolína Javorská. O opětovné vedení průběžného pořadí se bude snažit Jana Vlčková, která je nyní s minimální ztrátou na třetí pozici.  Pro oba seriály jsou vypsány tři kvalifikace od středy do pátku.

Jak již bylo zmíněno v úvodu, do programu byla zařazena také netradiční soutěž štafetové skákání. Dvoučlenné týmy se o vítězství na parkuru S* (125 cm) utkají v sobotu odpoledne, před Velkou cenou. Připraven je i bohatý doprovodný program, v rámci kterého se představí také další jezdecké disciplíny patřící pod křídla České jezdecké federace. Tentokrát se tedy bude hlavní dění odehrávat již v sobotu. Celý program by měl vrcholit po 23. hodině. Pro aktuální informace sledujte webové stránky seriálu na adrese www.ceskyskokovypohar.cz.