Otevřít seznam měst

VELKÁ CENA ZDUCHOVIC PRO LADISLAVA ARIENTA



Pro vítězství ve Velké ceně Zduchovic, které byla již 8. kolem Českého skokového poháru, si v neděli 2. srpna dojel Ladislav Arient v sedle Apolla 6. V základním kole obdržel trestný bod, k němuž ve finále již žádný nepřidal. To na vítězství stačilo…

Do finále soutěže s výškou překážek 145 centimetrů postoupily čtyři dvojice s čistým kontem. Žádnému z kvarteta jezdců se však nepodařilo i napodruhé dokončit bez shození překážky, což však nebyl případ Ladislava Arienta. Ten vzhledem k jednobodové penalizaci za překročený čas v základním kole věděl, že s Apollem 6 nemusí tolik ve finále spěchat, neboť čas rozhoduje pouze v případě rovnosti bodů. Jezdec sice nedokončil v nejlepším čase, ale dokázal i napodruhé projet parkurem bez shození, a navíc v časo-vém limitu. S 1 trestný bod po základním kole i finále dosáhl na nejnižší zatížení a mohl se radovat z výhry. Druhý dokončil Jiří Papoušek s koněm Capua. I tato dvojice ani jednou neshodila, přinesla si však z každé části 1 trestný bod. Elitní trio uzavřel sobotní vítěz soutěže ST**, Jaroslav Jindra a Quentino Donth-M. Ti sice zajeli nejrychlejší finále, bohužel se nevyhnuli jednomu shození. Podobný osud potkal i Josefa Kincla s Cascarem, kteří obdrželi 4 trestné body až ve finále.

Naopak bezchybné finále a jedno shození v základním kole zajistilo pátou příčku Jakubovi Novotnému s koněm Perry 1. Do finále postoupilo devět dvojic, z čehož některé měli na kontě 4 trestné body. Ne všem jednou chybujícím jezdcům se však podařilo do druhé části závodu proklouznout a o důležitý byl také dosažený čas.

V elitní pětce průběžného bodování Českého skokového poháru si polepšil právě Jaroslav Jindra, který po zisku 10 bodů postoupil na čtvrté místo. Na kontě má celkem 41 bodů a na třetího Vladimíra Treteru mu chybí pouhé tři body. Naopak zduchovický vítěz Ladislav Arient si zapsal body do žebříčku letos poprvé.

Skvělou formu v rámci Czech Junior Cupu potvrdila nedávno korunovaná mistryně v kategorii dětí pro rok 2015 Anna Lani Novak. V neděli si dojela s klisnou Taveta-HS pro další úspěch v podobě vítězství zduchovického finále seriálu. V rozeskakování s přehledem porazila druhou Veroniku Vackovou s Gallery i Kateřinu De Jagerovou s Casiem. Ve finále Amateur Tour si pro letošním první vítězství po dvou druhých místech dojela Markéta Jarošová s koněm Nubie. V rozeskakování sice nepředvedly nejrychlejší jízdu, jako jediné však i napodruhé dokončily bez penalizace. Nejrychlejší čas, avšak jednu chybu, si na konto připsal Ondřej Refka se Sambou, což jim zajistilo druhou příčku. Markéta Jarošová se vítězstvím ve Zduchovicích posunula v žebříčku na druhé místo, na vedoucí Karolínu Javorskou ztrácí pouhý bod.

Záznam Velké ceny Zduchovic odvysílá Česká televize ve středu od 12.50 hodin na programu ČT Sport. Český skokový pohár se přesouvá nyní na Farmu Ptýrov u Mnichova Hradiště, kde se uskuteční noční Velká cena. Závodit se tam bude ve dnech 12. až 15. srpna, přičemž finále seriálových soutěží i Velká cena jsou na programu v sobotu. Pro aktuální informace sledujte webové stránky www.ceskyskokovypohar.cz.