Otevřít seznam měst

ČESKÝ SKOKOVÝ POHÁR 2015 SE PŘESOUVÁ DO ZDUCHOVIC



Jen pár dní po skončení Velké ceny Opavy je na programu další skokové klání v rámci Českého skokového poháru. Ve dnech 30. července až 2. srpna se uskuteční osmé kolo ve Zduchovicích, které opět nabízí velmi nabitý sportovní program…

Nejvýše postavenou jezdkyní na startu nedělní Velké ceny Zduchovic bude Barbora Tomanová, která si zatím drží čtvrté místo. V případě úspěchu by se však mohla posunout o řádek výše před třetího Vladimíra Treteru. Do hlavní soutěže stupně T* s výškou překážek 145 centimetrů je Barbora Tomanová nahlášena hned se dvěma koňmi, a to včetně klisny Sorceress, s kterou skončila na letošním mistrovství České republiky čtvrtá a vyhrála s ní pohárovou Velkou cenu Kolína.

Velkou cenu Zduchovic si nenechá ujít aktuálně pátý jezdec pohárového žebříčku Jaroslav Jindra, který na Barboru Tomanovou ztrácí pouze dva body. O bod méně pak má na šesté příčce Josef Pařenica, jehož taktéž uvidíme v hlavní soutěži zduchovických závodů. Pořadí na předních příčkách se tak po víkendu může výrazně zamíchat, byť dvě nejvyšší pozice zůstávají neohroženě v držení Marka Kluse a Rudolfa Doležala. Ve Zduchovicích o víkendu nebude chybět např. ani Josef Kincl, který získal pěkné druhé místo při poslední Velké ceně Opavy, a to v sedle Cascara. Z mladších účastnic se představí letošní mistryně starších juniorů Kateřina De Jagerová, a to se svým úspěšným koněm Voigtsdorf Cityslicker.

Stejně tak letošní mistry ČR bude mít seriálová soutěž Czech Junior Cup, a to dokonce dva.  V dětech letos nenašla přemožitele Anna Lani Novak, mezi mladšími juniory zvítězil František Stružinský. Jejich soupeři bude především loňská vítězka zduchovického kola Denisa Vegrichtová, dále pak vedoucí žebříčku mladší kategorie a zároveň bronzový medailista Matouš Kořínek či někteří jezdci chystající se v polovině srpna na mistrovství Evropy. V rámci Amatur Tour se představí některá nová jména, nebudou však chybět ani ti nejvýše postavení. Po vítězství v opavském kole se ujala vedení žebříčku loňská vítězka celého seriálu Karolína Javorská. Do Zduchovic se přihlásila s oběma svými koňmi Singapore a Colie. Tato jezdkyně připravila o vedení Janu Vlčkovou, která stejně jako třetí nejvíce bodující Karolína Filingerová nebude ve Zduchovicích chybět.

Závodit se ve Zduchovících začne již ve čtvrtek, seriálové soutěže však poprvé přijdou na řadu až během pátečního dne. Jednat se bude o soutěže ZL pro amatéry a hendikep 115/120 centimetrů určený pro juniory. Stejně tak v sobotu se jezdci při Amateur Tour utkají v soutěži ZL. Pro juniory je přichystaná tradičně stylová soutěž, a to na výškách 115/120 centimetrů. V sobotu se zároveň uskuteční soutěž ST** (140 cm), mezi jezdci brána jako poslední zkouška před nedělní Velkou cenou. Ta bude zahájena v neděli od 15 hodin a předcházet jí budou finále Amateur Tour a Czech Junior Cupu.

Tradičně je připraven ve Zduchovicích zajímavý doprovodný program, během kterého diváci budou moci sledovat i závod minikoní – PRZECHWOZD TOUR 2015. V sobotu od 11.00 hodin proběhne na dolním opracovišti, v neděli se minikoně představí na hlavním kolbišti, kde před Velkou cenou Zduchovic svedou zajímavý souboj. Pozvání do Zduchovic přijala i herečka Veronika Žilková, která si koně a minikoně velmi oblíbila. Stejně jako v případě předešlých kol, i tentokrát půjde z každého uskutečněného startu v rámci čtyřdenních závodů ve Zduchovicích 10 korun ve prospěch Českého národního registru dárců dřeně. Nedělní dění ve Zduchovicích bude tradičně vysíláno živě na internetových stránkách ČSP, kde jsou také průběžně aktualizované veškeré informace. Najdete je na adrese: www.ceskyskokovypohar.cz.