Otevřít seznam měst

Frenštát v červnu završí první polovinu ČSP 2015



Datum konání:
3.3.2015

Jsme opět o týden blíž startu letošního 14. ročníku Českého skokového poháru. V rámci putování po areálech, kam se letos vydá jezdecká elita cestu pro pohárové body, jsme v polovině. Šestá kolekce flotů bude předávána ve Frenštátu pod Radhoštěm...

Marek Klus na frenštátském kolbišti.
Ilustrační foto Kateřina Návojová

Stane se tak ve dnech 19. až 21. června a na podrobnosti o přípravách jsme se zeptali JUDr. Čeňka Šrubaře.

Do června je sice ještě dost času, ale je ho opravdu dostatek na přípravu dalšího kola Českého skokového poháru, které se uskuteční u vás ve Frenštátu pod Radhoštěm?
Je začátek března a podle mě do června už moc času není, s přípravou ČSP u nás ve Frenštátě jsme začali už v loni na podzim asi měsíc po loňském kole ČSP, tak abychom měli všechno zajištěno pro spokojenost diváků, jezdců a všech ostatních, kteří nás v souvislosti s ČSP navštíví.

Patříte mezi ty tradiční pořadatele mítinků v rámci ČSP, jak se změnila za již uplynulých čtrnáct let frenštátská Velká cena?
Nepatříme jen mezi tradiční pořadatele mítinku v rámci ČSP, ale jsme jedni ze zakladatelů ČSP v České republice. Tak za posledních 14 let se změnilo celkem hodně. Hlavně máme mnohem lepší opracoviště s geotextilií , které přímo navazuje na kolbiště, vybudovali jsme další nové sociální zařízení pro jezdce, dva venkovní mycí boxy pro koně a řadu dalších drobnějších změn.

V jaké fázi jsou přípravy na letošní Velkou cenu a jaké případné změny v areálu se chystají nejen pro diváky, ale i pro jezdce a členy týmů?
Tak, jak už jsem uvedl, přípravy jsou v pohybu od loňského roku a máme už v podstatě splněny všechny hlavní úkoly, jako je zajištění venkovních boxů, zajištěno zapůjčení nové techniky k úpravě povrchu opracoviště, zajištění cateringu, před ČSP bude na pískovém opracovišti přidána nová geotextilie, kterou jsme již přivezli a další už ne tak podstatné vylepšení.

Vždy je velkým tématem debat travnatý povrch kolbiště. V jaké kondici je tráva u vás a jakým procedurám bude ještě před startem Velké ceny podrobena?
Už několik posledních let věnujeme našemu travnatému povrchu veškerou péči tak, aby svou kvalitou uspokojil i ty nejnáročnější jezdce, což se nám již v posledních dvou letech daří, údržbu a starost o náš travnatý povrch jsme přenechali těm nejlepším odborníkům a to rakouské firmě „Engelmann Golfplatzpflege GmbH“, které provádí údržbu travnatých ploch na golfovém hřišti v sousední Čeladné a jsou to specialisté na travnaté povrchy. V jarních měsících budou provádět provzdušnění a hnojení trávníku a před ČSP bude provedena vertikulaci a propískování povrchu.

Pojďme se podívat na sportovní stránku Velké ceny. Chystáte nějaké zásadní změny v rozpisu soutěží nebo se budete držet modelu z loňského roku?
Co se týká sportovní stránky Velké ceny, nechystáme žádné zásadní změny v rozpisu soutěží.

Divácká kulisa bývala ve Frenštátu vždy velmi příjemná. Co chystáte pro diváky? Máte v rukávu nějaké eso, které naplní zdejší ochozy?
Jako už tradičně pro diváky připravujeme vystoupení našich mistrů ČR za rok 2014 ve voltiži, závod „Kůň a motokára“, vystaveno bude auto ze závodu rallye „Paříž-Dakar“ a další zajímavé vystoupení, které je prozatím v jednání a pokud nebude definitivně přislíbeno, nebudeme jej zveřejňovat.

Frenštát pod Radhoštěm je rodištěm hned několika významných sportovců, dá se očekávat, že některý z nich přijme pozvání i na vaši Velkou cenu?
Budeme se snažit, aby nás přišel na naše pozvání navštívit Karel nebo Aleš Loprais a poblíže svého vystavovaného vozu udělal hodinovou autogramiádu.

JK Frenštát pod Radhoštěm je pořadatelem Velké ceny . Jak se Vám daří udržet týmového ducha a jednotnost týmu při přípravě závodů?
Máme v současné době mladý kolektiv, který je zapojený do celkové přípravy Velké ceny a personální rozdělení konkrétních úkolů bude průběžně probíhat tak, abychom zapojili, jak do přípravy, tak při samotné VC, co nejvíce našich členů a byli soběstační v zajištění podstatné části závodu.

Kdybyste měl možnost vyslovit tři přání ve vztahu k Velké ceně , jaká by byla?
Nejvíce bychom si přáli, aby nám vyšlo počasí, přijelo co nejvíce jezdců a diváků, a byli všichni spokojeni.

Poslední otázka je pro všechny stejná. Proč by diváci měli přijít právě na frenštátský mítink v rámci ČSP? 
Frenštátský mítink v rámci ČSP je zajímavý areálem umístěným v blízkosti nedaleké pověstné hory Radhošť v Beskydech a svým okolím.

Přejme si tedy společně, aby frenštátská Velká cena byla dalším top mítinkem s opravdu domáckou sportovní atmosférou, kde plné ochozy budou sledovat skvělou sportovní podívanou.

Děkujeme za rozhovor!